Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Nieuws

1 t/m 10 van 107

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Zaken doen in Italië

Ziet u kansen op de Italiaanse markt? Wij helpen u graag uw ambities waar te maken. Voor uw succes, én voor het succes van Nederland. Of u nu een startende of ervaren ondernemer bent op de internationale markt. En of het nu gaat om handel, investeren of innovatie >>

2 Open call architectuur Biennale 2016

Het postennetwerk kondigt een open oproep aan voor projecten tijdens de previewdagen van de Biennale Architectuur in Venetië. We vragen in Italië gevestigde culturele organisaties om voorstellen in te dienen voor projecten. De sluitingsdatum is 1 januari 2016.

3 Gesloten

N.a.v. een externe activiteit zijn de ambassade en consulaire afdeling gesloten op maandag 19 oktober a.s.

4 Open Oproep Stedelijke Uitdagingen

Het postennet Italië lanceert opnieuw een open oproep voor de culturele en creatieve industrieën. In Italië gevestigde culturele organisaties en creatieve ondernemingen kunnen voorstellen indienen voor samenwerking met Nederlandse creatieve professionals en kunstenaars voor projecten die zich richten op de maatschappelijke uitdagingen van de stad.

5 Bij Ambassade Rome DigiD aanvragen

DigiD voor Nederlanders in het buitenland Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit bezit, kunt u een DigiD aanvragen bij een aantal gemeenten in Nederland en sinds kort ook bij de Nederlandse Ambassades te Berlijn, Madrid, Rome en Parijs.. Voordat u – via het afsprakensysteem op deze website - een afspraak maakt bij de consulaire afdeling voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode, moet u het DigiD- aanvraagproces doorlopen hebben.

6 Ploumen: eerlijke economische groei

De extreme armoede op de wereld is sinds de eeuwwisseling fors gedaald. Tegelijkertijd is de kloof tussen arm en rijk een stuk groter geworden. Die grotere ongelijkheid belemmert mensen om een goed bestaan op te bouwen, remt economische groei en leidt tot conflicten. Terwijl er al meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht zijn voor geweld. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zet zich in haar beleidsagenda 2016 nog meer in om deze negatieve trend een halt toe te roepen.

7 Koenders: Crises van vandaag vragen om flexibele diplomatie

‘Quick fixes bestaan niet voor de uitdagingen van vandaag: we zullen lange tijd, in internationaal verband, hard moeten werken aan blijvende oplossingen voor de brandhaarden om ons heen. Dit schrijft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in zijn beleidsagenda voor 2016. ‘Het vraagt om een dynamische en flexibele diplomatie, keuzes en innovatief gebruik van middelen, om samenwerking in oude én nieuwe coalities. De internationale diplomatie draait op volle toeren. Dat trekt een zware wissel op Buitenlandse Zaken, maar is nodig voor onze veiligheid en welvaart.’

8 Adaptation Futures 2016

Adaptation Futures 2016 will be held from 10 to 13 May 2016 in Rotterdam. And you can participate in this worldwide conference on climate change and adaptation. We are looking for abstracts for the science sessions and proposals for the policy and practice sessions. The call for abstracts and sessions is open until 4 October.

9 The Human Light Circles komen naar Venetië

“The Human Light Circles” komen naar Venetië tijdens het filmfestival van de Biënnale op donderdag 10 en vrijdag 11 september. Bezoekers maken samen een lichtkunstwerk door met touw, papieren zakjes en waxinelichtjes een cirkel te maken. Een spektakel om te zien en een unieke belevenis om mee te maken. Mis het niet!

10 Belangrijk nieuws over wijzigingen rond paspoorten en andere Nederlandse reisdocumenten

De uitgifte van Nederlandse reisdocumenten gaat wereldwijd veranderen. Ook in Italië. Vanaf 1 januari 2016 kunt u bij het consulaat-generaal in Milaan GEEN reis­documenten meer aanvragen.