Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Nieuws

1 t/m 10 van 83

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vliegramp Oekraine

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

2 Open call Fuori Expo

De Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan stellen € 50.000 beschikbaar voor innovatieve culturele projecten.

3 Netherlands-Italian Workshop & Matchmaking Logistics, Verona - Italië

Op 28 mei 2014 vindt de Netherlands-Italian Workshop & Matchmaking Logistics in Verona, Italië plaats.

4 BiciRoma 2014

Zondag 11 mei 15.00 uur Verzamelpunt Piazza del Popolo

5 Italian – Netherlands Innovation Forum, Rome 16 april 2014

The Embassy of the Kingdom of the Netherlands and Confindustria invite you to Italian – Netherlands Innovation Forum Opportunities for cooperation in High-Tech sectors Confindustria Headquarters (Pininfarina room), Via dell’Astronomia 30, Rome

6 Minister-president Rutte over NSS 2014: 'Wereld veiliger maken'

Vandaag begint in Den Haag de Nuclear Security Summit 2014. Minister-president Rutte gaf gisteren een persconferentie, samen met minister van Buitenlandse zaken Timmermans en burgemeester van Aartsen van Den Haag. Rutte ziet vol vertrouwen uit naar de NSS.

7 Coffeeshops

Het Nederlandse drugsbeleid steunt op twee pijlers. Bescherming van de volksgezondheid enerzijds en bestrijding van overlast en criminaliteit anderzijds. De bestrijding van drugstoerisme en georganiseerde drugsmisdaad en drugsrunners en illegale straathandel worden met kracht voortgezet.

8 Afsprakensysteem

I.v.m. technische redenen betreffende het aanpassen van de geldigheidsduur van reisdocumenten is het niet mogelijk een afspraak te maken in de periode van 27 februari t/m 10 maart. Er kunnen in deze periode geen paspoortaanvragen in behandeling worden genomen. .

9 Nieuwe paspoorten en id-kaarten volwassenen 10 jaar geldig

Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar behouden deze documenten de geldigheidsduur van vijf jaar. De nieuwe tarieven voor reisdocumenten en identiteitskaarten zullen ingaan op dezelfde datum.

10 Langere doorlooptijden reisdocumenten in januari 2014

Aanvragers van Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten moeten in de eerste 3 weken van januari rekening houden met langere doorlooptijden en met beperkte mogelijkheden voor het maken van een afspraak.