Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Nieuws

1 t/m 10 van 103

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Bij Ambassade Rome DigiD aanvragen

DigiD voor Nederlanders in het buitenland Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit bezit, kunt u een DigiD aanvragen bij een aantal gemeenten in Nederland en sinds kort ook bij de Nederlandse Ambassades te Berlijn, Madrid, Rome en Parijs.. Voordat u – via het afsprakensysteem op deze website - een afspraak maakt bij de consulaire afdeling voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode, moet u het DigiD- aanvraagproces doorlopen hebben.

2 Ploumen: eerlijke economische groei

De extreme armoede op de wereld is sinds de eeuwwisseling fors gedaald. Tegelijkertijd is de kloof tussen arm en rijk een stuk groter geworden. Die grotere ongelijkheid belemmert mensen om een goed bestaan op te bouwen, remt economische groei en leidt tot conflicten. Terwijl er al meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht zijn voor geweld. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zet zich in haar beleidsagenda 2016 nog meer in om deze negatieve trend een halt toe te roepen.

3 Koenders: Crises van vandaag vragen om flexibele diplomatie

‘Quick fixes bestaan niet voor de uitdagingen van vandaag: we zullen lange tijd, in internationaal verband, hard moeten werken aan blijvende oplossingen voor de brandhaarden om ons heen. Dit schrijft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in zijn beleidsagenda voor 2016. ‘Het vraagt om een dynamische en flexibele diplomatie, keuzes en innovatief gebruik van middelen, om samenwerking in oude én nieuwe coalities. De internationale diplomatie draait op volle toeren. Dat trekt een zware wissel op Buitenlandse Zaken, maar is nodig voor onze veiligheid en welvaart.’

4 Adaptation Futures 2016

Adaptation Futures 2016 will be held from 10 to 13 May 2016 in Rotterdam. And you can participate in this worldwide conference on climate change and adaptation. We are looking for abstracts for the science sessions and proposals for the policy and practice sessions. The call for abstracts and sessions is open until 4 October.

5 The Human Light Circles komen naar Venetië

“The Human Light Circles” komen naar Venetië tijdens het filmfestival van de Biënnale op donderdag 10 en vrijdag 11 september. Bezoekers maken samen een lichtkunstwerk door met touw, papieren zakjes en waxinelichtjes een cirkel te maken. Een spektakel om te zien en een unieke belevenis om mee te maken. Mis het niet!

6 Belangrijk nieuws over wijzigingen rond paspoorten en andere Nederlandse reisdocumenten

De uitgifte van Nederlandse reisdocumenten gaat wereldwijd veranderen. Ook in Italië. Vanaf 1 januari 2016 kunt u bij het consulaat-generaal in Milaan GEEN reis­documenten meer aanvragen.

7 Wegwijzer voor designers - zakendoen in Italië

Dutch Design en Made in Italy. Welke kansen biedt de Italiaanse designmarkt? Wat heb je nodig voor de Salone del Mobile? Waar moet je aan denken bij het produceren en werken als designer in Italië? Dit zijn enkele van de vragen die aan de orde komen in een handzame wegwijzer voor Nederlandse designers. De gids, vol praktische tips en informatie, is samengesteld door Wanda de Wit in opdracht van de Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan.

8 Koningsdag viering in Rome verandert

De wereld verandert en ambassades veranderen mee. De Nederlandse diplomatie wordt gemoderniseerd, en meer gericht op economische diplomatie. Deze vernieuwingen worden – hoe kan het ook anders in deze tijd - gecombineerd met forse bezuinigingen.

9 Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015)

Op 16 en 17 april 2015 is Nederland gastheer van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015). De GCCS2015 gaat over de uitdagingen en kansen die verdergaande digitalisering nu en in de toekomst biedt. De conferentie is in Den Haag.

10 Dutch Touch Fashion and Photography

Inspirerende combinatie van mode, fotografie, cuisine en muziek presenteert zich in Florence tijdens Dutch Touch Fashion and Photography. Woensdag 14 januari is Dutch Touch Fashion and Photography hét side event van Pitti Uomo. De couture jurken, 3D-accessoires, juwelen, exclusieve hoeden, fashionable fair trade sneakers, high-end mens- en womenswear en inspirerende fotografie van dertien Nederlandse labels zijn zichtbaar in vijf-sterren Hotel Savoy in Florence. De hoofdrolspelers van deze creatieve samenkomst zijn Nederlandse ontwerpers en modemerken van Nederlandse afkomst die oogverblindende creaties presenteren aan een wereldwijd publiek.