Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Nieuws

1 t/m 10 van 95

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015)

Op 16 en 17 april 2015 is Nederland gastheer van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015). De GCCS2015 gaat over de uitdagingen en kansen die verdergaande digitalisering nu en in de toekomst biedt. De conferentie is in Den Haag.

2 Dutch Touch Fashion and Photography

Inspirerende combinatie van mode, fotografie, cuisine en muziek presenteert zich in Florence tijdens Dutch Touch Fashion and Photography. Woensdag 14 januari is Dutch Touch Fashion and Photography hét side event van Pitti Uomo. De couture jurken, 3D-accessoires, juwelen, exclusieve hoeden, fashionable fair trade sneakers, high-end mens- en womenswear en inspirerende fotografie van dertien Nederlandse labels zijn zichtbaar in vijf-sterren Hotel Savoy in Florence. De hoofdrolspelers van deze creatieve samenkomst zijn Nederlandse ontwerpers en modemerken van Nederlandse afkomst die oogverblindende creaties presenteren aan een wereldwijd publiek.

3 Foreign Artists in Rome. The International Discourse of the Prix de Rome, in past and present.

The value of foreign artists in residence in Rome in the past and the present. Challenges for contemporary art in Rome. The role of foreign institutes in the Eternal City. These are some of the central themes of the conference that will take place on December 16th at the Royal Netherlands Institute in Rome. The conference is curated by artist and researcher Krien Clevis and organised by the Embassy of the Kingdom of the Netherlands, the Royal Netherlands Institute in Rome and the Mondriaan Fund in Amsterdam.

4 Netherlands-Italian Workshop & Matchmaking Water and Environmental Technologies

Veel aandacht voor Nederlandse waterexpertise in door noodweer geteisterd Italië. Watermanagement is ‘hot’ in Italië, ook door de grote overstromingen van de afgelopen weken. Daarop inspelend organiseerden CG Milaan en Ambassade Rome de Netherlands-Italian Workshop & Matchmaking Water and Environmental Technologies op 5 en 6 november 2014 in Vicenza en Rimini.

5 Nationale Herdenking MH17

In Amsterdam vindt op maandag 10 november de nationale herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht MH17 plaats. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

6 Nederland in Mensenrechtenraad Verenigde Naties

Het Koninkrijk der Nederlanden is vandaag in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) voor de periode van 2015-2017 gekozen in de Mensenrechtenraad. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) juicht het Nederlandse lidmaatschap toe: ‘Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan mensenrechten, overal ter wereld.’

7 Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Koning Willem-Alexander heeft Bert Koenders benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Op vrijdag 17 oktober 2014 is hij op Paleis Noordeinde door de Koning beëdigd.

8 Minister-president ontvangt beoogd minister van Buitenlandse Zaken

Minister-president Rutte zal op vrijdag 17 oktober a.s. een gesprek voeren met beoogd minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Het betreft het gebruikelijke gesprek met een kandidaat-bewindspersoon.

9 Prinsjesdag

Op de derde dinsdag in september (Prinsjesdag) overhandigt de minister van Financien de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer.

10 Minister Timmermans kandidaat voor hoge EU-functie

EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maakte op woensdagmiddag bekend wie hij in zijn team wil hebben. Minister Frans Timmermans is daarin zijn eerste vicevoorzitter en rechterhand.