Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Nieuws

1 t/m 10 van 85

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Maastricht 30 augustus: een dag vol festiviteiten in kader 200 jaar Koninkrijk

Onder het motto Hello World! vindt zaterdag 30 augustus in Maastricht het vierde nationale evenement van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk plaats. De viering heeft als thema internationale oriëntatie, waarbij onze cultuur, politiek en handel centraal staan. Op veel plekken in de stad wordt er volop aan­dacht aan de viering besteed. De staats­hoofden van Nederland, België, Luxemburg en Duitsland zijn aanwezig bij een deel van de festiviteiten.

2 Rutte: 'Repatriëringsmissie in huidige vorm gestaakt'

De repatriëringsmissie wordt door de verslechterde veiligheidsomstandigheden in de huidige vorm gestaakt. Dit zei minister-president Rutte vanavond op een persconferentie over de laatste ontwikkelingen ten aanzien van de vliegramp met de MH17. 'De spanning in het gebied neemt toe en daardoor kunnen de experts in belangrijke delen van het gebied hun werk niet doen', aldus de premier. Hij voegde daar aan toe dat dit niet betekent dat de onderzoeken en de opsporing ophouden. 'We stoppen nu, maar we stoppen niet', zo sloot hij af.

3 Vliegramp Oekraine

Nederland is diep geschokt door de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17. Wij treuren om iedereen aan boord, waar zij ook vandaan kwamen. Wij leven mee met al hun dierbaren, vrienden, collega’s en bekenden. De Nederlandse regering doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de nabestaanden. Nederland maakt zich sterk voor een internationaal onafhankelijk en transparant onderzoek en roept alle betrokken partijen op hier directe en volledige medewerking aan te verlenen.

4 Open call Fuori Expo

De Nederlandse Ambassade in Rome en het Consulaat-Generaal in Milaan stellen € 50.000 beschikbaar voor innovatieve culturele projecten.

5 Netherlands-Italian Workshop & Matchmaking Logistics, Verona - Italië

Op 28 mei 2014 vindt de Netherlands-Italian Workshop & Matchmaking Logistics in Verona, Italië plaats.

6 BiciRoma 2014

Zondag 11 mei 15.00 uur Verzamelpunt Piazza del Popolo

7 Italian – Netherlands Innovation Forum, Rome 16 april 2014

The Embassy of the Kingdom of the Netherlands and Confindustria invite you to Italian – Netherlands Innovation Forum Opportunities for cooperation in High-Tech sectors Confindustria Headquarters (Pininfarina room), Via dell’Astronomia 30, Rome

8 Minister-president Rutte over NSS 2014: 'Wereld veiliger maken'

Vandaag begint in Den Haag de Nuclear Security Summit 2014. Minister-president Rutte gaf gisteren een persconferentie, samen met minister van Buitenlandse zaken Timmermans en burgemeester van Aartsen van Den Haag. Rutte ziet vol vertrouwen uit naar de NSS.

9 Coffeeshops

Het Nederlandse drugsbeleid steunt op twee pijlers. Bescherming van de volksgezondheid enerzijds en bestrijding van overlast en criminaliteit anderzijds. De bestrijding van drugstoerisme en georganiseerde drugsmisdaad en drugsrunners en illegale straathandel worden met kracht voortgezet.

10 Afsprakensysteem

I.v.m. technische redenen betreffende het aanpassen van de geldigheidsduur van reisdocumenten is het niet mogelijk een afspraak te maken in de periode van 27 februari t/m 10 maart. Er kunnen in deze periode geen paspoortaanvragen in behandeling worden genomen. .