Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Nieuws

1 t/m 10 van 114

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Uitslag van de open oproep

We zijn verheugd te kunnen melden dat we het project Social Smarter City van de associazione culturale New Generations en het architectenbureau space&matter geselecteerd hebben.

2 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

3 Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen op +31 247-247-247

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zojuist samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland. Naast het nieuwe centrale telefoonnummer, kan dat ook via de mail en via Twitter. Het ministerie denkt op deze manier 3000 mensen per dag te kunnen helpen.

4 De uitslag van de open oproep: Stedelijke Uitdagingen

Op 14 oktober 2015 heeft het postennet Italië een open oproep gelanceerd voor de creatieve en de culturele industrie. In Italië gevestigde culturele organisaties en creatieve ondernemingen hebben we uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor samenwerkingen met Nederlandse creatieve professionals en kunstenaars voor projecten die zich richten op de maatschappelijke uitdagingen van de stad. De projecten dienen te worden gerealiseerd in 2016. Na de voorstellen zorgvuldig te hebben gelezen en een analyse van de voorstellen op basis van verschillende criteria, die in de aankondiging werden genoemd, hebben we 6 projecten geselecteerd.

5 Europese Commissie bezoekt Amsterdam

De start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie vormt de aanleiding van een bezoek van de Europese Commissie aan Amsterdam. Op 7 januari ontvangt minister-president Rutte de leden van het Europese Commissie in het Scheepvaartmuseum.

6 Nederland voorzitter van EU in 2016

Van 1 januari tot 1 juli 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Nederland zet in een Unie die zich concentreert op hoofdzaken, een innovatieve Unie gericht op groei en banen, en een Unie die verbindt.

7 Gesloten

In verband met Oudejaarsdag is de consulaire afdeling op donderdag 31 december 2015 gesloten van 14.00 tot 16.00 uur.

8 Zaken doen in Italië

Ziet u kansen op de Italiaanse markt? Wij helpen u graag uw ambities waar te maken. Voor uw succes, én voor het succes van Nederland. Of u nu een startende of ervaren ondernemer bent op de internationale markt. En of het nu gaat om handel, investeren of innovatie.

9 Open call architectuur Biennale 2016

Het postennetwerk kondigt een open oproep aan voor projecten tijdens de previewdagen van de Biennale Architectuur in Venetië. We vragen in Italië gevestigde culturele organisaties om voorstellen in te dienen voor projecten. De sluitingsdatum is 1 januari 2016.

10 Gesloten

N.a.v. een externe activiteit zijn de ambassade en consulaire afdeling gesloten op maandag 19 oktober a.s.