Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Congres: Nieuwe perspectieven voor havens en logistiek

Ervaringsuitwisselingen tussen Toscane en Nederland

In Livorno vindt op 29 november 2012 (van 9.00-13.30) dit congres plaats dat een uitstekende gelegenheid biedt voor kennisuitwisseling van 'best practices' tussen Toscaanse en Nederlandse instellingen en bedrijven op het gebied van haveninfrastructuur, geïntegreerde logistiek, innovatie van intermodaal transport en ontwikkeling van jachthavens en waterfront.

De havens en logistiek in Toscane spelen een belangrijke rol voor de economische ontwikkeling van het hele land. Met zijn strategische ligging in Italië heeft Toscane belangrijk potentieel, als logistieke regio die transnationaal verbonden is aan een productief achterland, rijk aan netwerken en infrastructurele knooppunten – op strategische punten in de regio – en open voor internationale handel.

Nederland, als gateway van Europa, kan deze ontwikkeling ondersteunen, dankzij de eigen sterke competenties op het gebied van geïntegreerde logistiek en infrastructuur. De seminar maakt deel uit van een serie economische en culturele evenementen, onder de naam Olandiamo in Toscana, van de Nederlandse Ambassade, met als doel de samenwerkingsverbanden tussen Toscane en Nederland te versterken, met de ondersteuning van de regio Toscane en Cofindustria Toscana.

Dit evenement is een geweldige kans om de meest vooraanstaande experts van de sector te ontmoeten.

 

29 november 2012 (van 09.00 - 13.30)

Interporto Toscano Amerigo Vespucci, Via delle Colline 100, Guasticce Collesalvetti (Livorno)

 

Voor meer informatie kunt u zich richten tot:

 

Chris Schoenmakers

rom-ea@minbuza.nl