Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Triggering Reality. New conditions for art and architecture in the Netherlands

De tentoonstelling ‘Triggering Reality’, een voorstel van het Centro per l’arte contemporanea Luigi Pecci in Prato, die plaats zal vinden van 15 december tot 10 maart, verbindt het werk van 10 Nederlandse architecten en beeldend kunstenaars: Atelier Van Lieshout, Boundary Unlimited, DUS architects, Haas & Hahn, Nicoline Van Harskamp, Anne Holtrop / Bas Princen, Wouter Klein Velderman, Krijn de Koning, NIO Architects en ONIX.

De expositie zal gericht zijn op de interactie in de gebieden van architectuur en beeldende kunst die de laatste jaren steeds belangrijker geworden is. De deelnemers zullen een variëteit aan interpretaties van deze nieuwe ‘werkelijkheid presenteren, waardoor een rijk scenario geboden zal worden dat de bewuste en onbewuste relaties tussen deze twee groepen laat zien.

De tentoonstelling wordt voorafgegaan door een symposium, die een ontmoetingsplek zal zijn voor de belangrijkste architecten en beeldend kunstenaars om ideeën en ervaringen uit te wisselen en om Italiaanse culturele, economische, bestuurlijke en zakelijke contacten op te doen.

In het bijzonder zal aandacht geschonken worden aan het werk van Maurice Nio, die de uitbreiding van het Pecci museum heeft ontworpen. Een dialoog tussen Maurice Nio en Italiaanse culturele en economische actoren zal een belangrijke afsluiting van alle gebeurtenissen vormen.

Curator van de tentoonstelling is Giampiero Sanguigni, in samenwerking met Marco Brizzi.

 

Centro per l’arte contemporanea Luigi Pecci

Viale della Repubblica 277, Prato

Van 16 december 2012 tot 10 maart 2013

 

Symposium

Biblioteca delle Oblate

Via dell’Oriuolo 26, Florence

14 december 2012