Nederlandse ambassade in Rome, Italië

Bericht aan de Nederlandse gemeenschap in Italië mbt Staatsbezoek

Aan de Nederlandse Gemeenschap in Italië


Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella een staatsbezoek aan de Republiek Italië.
Het voornemen is om naast Rome ook Milaan in het noorden en Palermo in het zuiden te bezoeken. Het Koninklijk Paar zal tevens een staatsbezoek brengen aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad en daar worden ontvangen door Paus Franciscus. De bezoeken zullen plaatsvinden van 20 tot en met 23 juni 2017. De Koning en Koningin worden bij hun bezoeken vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. Parallel aan het staatsbezoek aan Italië vindt een brede economische missie plaats.

De Koning en Koningin hebben het voornemen om tijdens een ontvangst kennis te maken met leden van de Nederlandse gemeenschap. Deze ontvangst zal op donderdag 22 juni rond het middaguur in Rome plaatsvinden. Nadere details over de ontvangst zullen begin april worden bekendgemaakt op de webpagina’s van de Nederlandse Ambassade te Rome, het Consulaat-Generaal in Milaan, de Nederlandse verenigingen en overige Nederlandse instanties in Italië, alsook via de Facebook- en Twitter-accounts van de Nederlandse Ambassade in Rome.

Met vriendelijke groet,

Joep Wijnands
Ambassadeur Italië

Jaime de Bourbon de Parme
Ambassadeur Heilige Stoel